Sunday, May 08, 2011

FRIM

Assalamualaikum...w.b.t

FRIM? menda ape la ni?? FRIM singkatan nama bagi Forest Research Institute Malaysia. Terletak kat Kepong. Kawasan Hutan Warisan x silap aku. Sape penah p Frim?? Sila angkat kaki...dan goyang2 kan.. Kalo bukan kerana satu photographer competition yang dianjurkan mungkin aku x sampai kat sini. Ini pun sebab kami ada urusan kat Jabatan Perangkaan, so masa balik singgah lah kejap. Ni semua gara-gara si FR teringin nak join benda alah ni.. aku terpengaruh sama. ikot la..

Sebelum kami sampai, perjalanan yang sesak dengan bunyi bising deretan kereta di jalanan membuatkan kami lupe tentang itu seketika setelah sampai ke destinasi.


Ramai yang masuk pertandingan ni tambah2 yang pakai camera besar gedabak, dslr lagi la... aku ni nak masuk jugak? tapi pakai plak camera cikai je.. lantak la. lagi pun syarat penyertaan tidak kisah pakai camera ape sekali pun dan gambar tidak boleh di-edit. Die cuma nak tgok macam mana komposisi gambar yang diambil di kawasan FRIM ni. Ada banyak kategori tapi aku malas nak menyebutnya kat sini...heeee


Pusing-pusing kawasan ni jumpa ler satu port, kita orang lepak kat air terjun. boley la. tempatnya cantik dikelilingi hutan. Sebenarnya banyak lagi port yang menarik kat dalam FRIM ni tapi kami tidak berkesempatan sebab masa kami sampai da petang sangat jadi sempat snap gambar di satu tempat ni je.


Pertandingan ni memang membuka mata kami sebab hadiahnya sangat lumayan..$$$$$
Ni angkara smua da pokai time ni. Mula la duk hitung kalo menang nak buat ape.. kalo menang nak beli ape... kalo menang nak belanja sape... kalo menang nak berhenti blaja ke...Eh? kalo salah sorang menang kita share2 la ya... banyak la angan2 mat jenin nya ya.


Nak tau x keputusan pertandingan ni? Maka dengan ini diumumkan pemenang pertandingan photographer di menangi oleh (diikuti bunyi drum) drum....drum...drum..hehe
berdebar...berdebar wei...
Adakah kami layak menang? Adakah kami mendapat wang yang diidamkan?
Pang!!!! Bagi lempang ckit kepale ni... jangan nak perasan la. Ada hati nak menang. Hantar pun x penyertaaan, p amek gambar je. Kesibukan kerja Studio yang melampau x sempat kami nak submit benda alah ni. Akhirnya kami terima hakikat duit itu bukan milik kami.hehe(perasan je lebih, kalo submit pom belum tentu menang)



p/s: pssst.....kami menang kot. Kategori mengisi borang penyertaan paling banyak..haha

25 comments:

lady dayana. said...

best nya tempat tuh. dah lama tak jelajah hutan2 ni. huhu :P

azana said...

laday dayana: best2... sila la menjelajah..:)

fairus said...

RUMAH PAK BUSU SAYA DEKAT DENGAN FRIM NI... :)

azana said...

FAIRUS: owww... mesti kamu da penah masuk lam kawasan FRIM kan..

AZANI said...

assalam azana
masih dingin lagi hawa si sana?

fairus said...

azana : tak pernah.. :p

azana said...

azani: salam azani..hehe
kt cni panas ...

azana said...

fairus: ler...len kali kalo berkesempatan p la.. tp dkenakan bayaran.:)

dwaty said...

biasala adat bertanding... ada kalah ada menang... pe2 pun tahniah je la... kerana mencuba...

azana said...

dwaty: sebenarnya kami x mencuba pom... x masok pom pertandingan nya.. x sempat.hehe

qlah said...

salam kak .

wah.. best nye T_T .
teringin nak pegi .

*i love nature .

p/s: moga akak sentiasa ceria .

azana said...

qlah:me too

p/s: moga qlah ceria sama..:)

nabilah_2908 said...

syngnya tak hantar gambar2 ni..cantik2 semuanya...terutama gambar yg 3rd...

xpe la..next time kalau ada..boleh join lagi.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
PLAYGIRL

azana said...

nabila: xpe la...bukan rezeki kami...

nunama said...

pernah g. hehe. dah goyang2kan kaki macam 'Senaman Tommy'. hehehe.

ada ikan besar kan? kalo nak nmpak dia, kena tepuk tgn kuat2.

laaa. ingtkan masuk pertandingan td. rupanye, x sempat submit pon. huhu. xpe2. ada rezeki lain. hehe. :)

MAT SOM said...

Azana

Tgok2 gambar hutan macam ni, saya trauma, sebab pernah sesat 4 hari dlm hutan.

Anati Soki said...

ceh.. mati2 anat igt zana menang.. hehehehehe...
btw.. gmbar atas tuh zana tngkap ke? seyes cun.. ana paling suka gambar yang daun dgn waterfall tuh..seyes cun!!!
pandai kamu amek gamba!!

azana said...

nunama: kamu p tempat yang gigit2 kaki 2 ke? laa...sy x sempat p kt air terjun ja...

cam banyak benda menarik je lagi kat ctu...

azana said...

mat som: hah? cikgu sesat... sorang2 ke? uishhh mau nya x trauma... kalo sy xtau la nk buat cam ner da kalo sesat....

azana said...

anati soki: hehe.. mana mungkin menang...hehe

a'a.. tangan yang keras ni yg tangkap.(ish malu plak nk ngaku)hehe

Miss Tira said...

Pada Tira gambar 2nd last itu adalah paling menarik antara kesemuanya...

azana said...

miss tira: thanks....hehe

jasa ekspedisi said...

Mampir nich...
menarik sekali blog anda, dan saya sangat suka..
Salam....
oh ya ada sedikit info nich tentang bibit jabon dan kayu jabon semoga bermanfaat...

nurkaloi said...

kaloi tak penah p tempat nie
tp slalu dengaq sronok p sana
takpa t kaloi p naa

azana said...

nurkaloi: sila2... sape suka denga kehidupan alam sekitar memang sonok p sana....huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...