Monday, August 01, 2011

CASH DEPOSIT


Assalamualaikum..w.b.t.  
dan
 Selamat Berpuasa kepada kawan-kawan belog.


  Dua hari yang lepas aku masukkan duit dalam akaun mak aku pakai mesin Cash Deposit. Keesokkan harinya mak aku kol, dia cakap xde pom duit yang aku cakap da masukkan. Aku terasa hairan bin ajaib maka aku dengan segera meminta semula nombor akaun mak aku n recheck resit yang aku trima dari mesin cash deposit. Ternyata aku sudah tersalah letak nombor akaun. Persoalannya. Nombor akaun siapa yang aku letak ni sedangkan nombor akaun ni da bertahun lamanya aku simpan dengan nama 'Akaun Bank islam Mama' dalam nfon aku.

    Pada hari ini aku berusaha jugak p bank islam untuk cek siapakah empunya nombor akaun ini. Sekiranya nasib aku baik, aku akan dapat kembali duit tersebut. Sebelum aku masuk dalam bank islam, instinct aku cakap baik aku cek sendiri kat mesin cash deposit siapa nama pemilik akaun yang bertuah dapat duit aku itu, tetapi sebab aku lihat cam ramai plak orang ari 2 dengan alasan kalo aku lambat nanti kena menunggu lama plak. Aku x jadi p cek sendiri tetapi terus p tanya kat kaunter pertanyaan.



Kelihatan Abang Kaunter n Jaga Bank di meja kaunter pertanyaan.


Aku: Dua ari lepas saya bank in duit pakai mesin cash deposit.. tapi saya tersalah masuk nombor akaun orang lain bukan akaun mak saya. n bla..bla..bla...

Jaga Bank: Cik x tengok ke nama siapa yang tertera kat scrin masa cik masukkan duit.

Aku: x perasan lak..sebab time 2 saya nak cepat...x tengok pom men tekan je..

Abang Kaunter: Saya x pasti cik boleh dapat ke x semula duit 2, kena tanya tuan punyer akaun 2 la samada dia bagi ke x.

Aku: Apa perlu saya buat?

Abang Kaunter: Ada simpan resit?

Aku: Ada.(sambil keluarkan dompet tercari-cari resit n menghulurkannya)

Abang Kaunter- Ketak ketuk ketak ketuk (taip carian nombor akaun tersebut) 

Abang Kaunter: Nur Syazana

Aku: hah??(cuba menebalkan muka) (aku tesalah dengar ke ni??-dalam hati)

Jaga Bank: Naseb baik perempuan jugak.

Aku: Sape nama dia? (untuk kepastian)

Abang Kaunter: Nur Syazana

Aku: Itu nama saya..(memandang tepat ke mata abang 2 sambil menampakkan barisan gigi)

Abang Kaunter: Tak kan cik x ingat nombor akaun sendiri???

Aku: hehe... 


Cepat2 aku p cek duit dalam akaun aku. ya memang ada. Nape la aku x cek no akaun aku dulu sebelum p tanyer kat kaunter. Ini lah akibat nya x pernah nak hafal no akaun sendiri. MALU seyhhhh... (kalo la muka aku ni leh masuk lam beg sandang aku ni da lama aku sorok dalam beg)


p/s: Aku perasan masa aku tengah cek duit kat mesin ATM, aku dengar Abang Kaunter n Jaga Bank 2 gelak2....
kuang asam..hahaha

31 comments:

Fara Ada said...

lohhh bank in ke bank sendiri ke zana??? adehhh~ nasib ke bank sendiri..hehehe Alhamdulillah...klau x lg panjang isu nya nk mintak blk duit tu..hehe

FR said...

ok. maaf zana. bukan takat orang kat kaunter ngan jaga bank yang gelak, i pung gelak.

azana said...

Fara Ada: a'a bank sendiri...hahaha teruk seyh...

FR: hahaha..bukan kamu je FR... saya sendiri pom gelakk...hahahaha

ZWAN SABRI said...

HAHA.. Lawaklah.. nasib baik masokkan dalam akaun sendiri.. HAHA

MySuaraBlog: Harapan Ramadhan

MAT SOM said...

Ni dah kira Maharani Lawak 2011

Hahahhhhahhhhhahhhh
Pecah perut dibuatnya

qlah said...

salam sis .
atoyai... hehe .

*takpe2 , suatu pengajaran buat sis juga kami semua :)

p/s : selamat menyambut bulan ramadhan :)

fairus said...

LAIN KALI HATI2 YE ZANA... KALAU TERMASUK AKUAN SAYA TAKPE JUGAK.. :)

the alifah said...

haha. bongek nana

misrerama said...

zana,ko memang pelawak antarabangsa!!!awatla haih.....

Betta sp said...

he3...apa la...lawak btol la azana nie

sifu im said...

aku pon x hafal no akaun aku..tapi,len kli klu nk bank in duit, kena tngok dulu la name kat screen tu..hoho

nunama said...

hahahahahaha. terbaiklah Zana!!! mesti dorg dua tu gelak sorg2 nanti. hihi.

xpe2. something to remember. ^_^

p/s: pasni, nak g lagi tak bank tu? haha

munamunaw said...

zana...zana.....bnyk sangat ko duit wt msk tu..sapa acc diri xengat...
lucu la....
suko sore kito baco post demo....adussss..adusss

azana said...

zwan sabri n mtsom:=)

qlah: samat sambut ramadhan jugak

fairus: amboi...

azana said...

alifaah: hehehe

piqa:haha... aku balik umah duk gelak sorng2...haha

betta:heheh

azana said...

sifu im: 2 la... len kali aku kena beringat la... cek dulu...

nunama:aishh... xpe muka saya tebal... p lagi bank 2,,,keh3..

munamunaw:haha....sebb duit ckit la aku x igt no acc...haha

amry said...

ish ish ish......zanaaaa zana....awat ngan hang ni??hang pikiaq apa??seb baik masuk dalam akaun hang, kalau masuk dalam akaun aku,memang aku tak bagi dah...buruk siku wooo, bagi mintak balik...kekekekekeke..
kaau aku jadi hang kan zana, aku cepat2 nyorok bawah kerusi...waaaaaaaaaaakakakakakaka.....hehee.....jangan maree :P

AKu pung tak hafal ma no akaun aku, tapi kalau buat cah deposit, aku cek nama yang tertera kat screen tu. tersalah transfer, nangis wooo

azana said...

gelak sakan nampak...haha

x tau la amry.... sejak dua mejak xtau ape aku pk...buat keja otak ke laut..hahha

nak buat camner....benda da jadi...len kali berjaga-jaga la aku...hahaha

Qaler said...

hahaha...
nana2..adk ak sgh..pttl asuh ak tgk blog dio igt ad surprise gapo hehe
ma da tau ko?

azana said...

haha... 2 la aku suh mu baca ari 2 lagi k... ada menda nk stori..haha

adk mu la ni nana sungguh...ekekkee
aku x oyak pom ko ma..haha

dwaty said...

hahahahahaha.... kan dah kena... hehehe... takpela... janji masuk akaun sendiri... kalau masuk akaun org lain ... belum tentu org tu nak bagi...

azana said...

dwaty:hehe 2 la pasai....rezeki 2 ada lagi.....kalo x melepas duit aku...

amry said...

AKU TAHU LA HANG RINDU KAT AKU....AKU PON RINDU KAT HANG..TAK PA TAK PA..NANTI KITA DATING OK BALIK LA TU....LARIKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!! :p

azana said...

haha.... mane ko tau ni aku rindu ko???kahkahkah....

nabilah_2908 said...

nasib baik masuk akaun sendiri...huhu..

bahaya tau macam ni...next time kena hati2 yupp... ;)

azana said...

nabilah: iye....akan lebih berhati-hati...

cx's said...

nsb baik tau msok kat acc sndiri. Nur Syazana. naseb baik perempuan. Nur Syazana? ha? itu nama sy! kih3. comel la.. :) hati2 tau next time

Cik Gee said...

a'ah.. memang padan la dye gelak.. gee bace pon dah tergelak2.. boleh lak lupe.. haha! ^^

azana said...

cx's: hehe..tebal giler muka time 2..haha

cik gee: hehe...lupe...x suka nk hafal no account...pjg.x.x

Xavi De said...

hahaha...mau xgelak org tu, lau pakcik pon pakcik TERgelak...
laen kali cek dulu yer, jgn mudah gelabah..
nyorok celah mesin ATM...hehe

fmtt said...

Hati2 ambik duit guna mesin ATM, macam2 boleh berlaku sekarang ini.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...