Saturday, April 16, 2011

Aku sudah jatuh hati


Assalamualaikum...w.b.t.

"comelnya ko keta"
Keta volswagen bettle a.k.a keta katak.

Ini lah keta katak yang pertama aku amek gambar.. masa ni aku buat kajian tapak kat cameron highland semasa belajar diploma dulu. Da lama da tahun 2008. Lecturer suh amek gambar sekitar tapak kajian. klik sana klik sini las2 ada keta ni park elok je kt tepi jalan.. ter-shoot skali.

Bermula dari situ lah... terciptalah satu hobi baru dalam hidup aku..
Aku akan amek gambar keta katak ni x kira di mana sahaja aku berada.

Memang nampak xde kerja.
Tapi benda 2 aku suka dan buat aku rasa puas..haha


Kalo ikotkan belambak je gambar keta ni cari kat google.
tapi itulah kelainannya kalo tangan ini sendiri yang menangkapnya.
(bunyi cam nak tangkap ape ntah)
Ada risikonya. Kena tahan malu la..
Kalo keta 2 parking kawasan orang ramai.. buat dek je la...
Sekali owner keta kat belakang.. cari pasai aku..

eh2.. ni bukan keta katak.. tapi still nampak retro..
masa ni aku buat kajian tapak kat pulau pinang.. ada pameran ape ntah time 2.




Dan ini lah keta pertama dalam Uitm Shah Alam yang telah menjadi mangsa tangkapan aku.
Sori la pada owner.

Memang aku betol2 jatuh hati kat kau keta
tambah2 ada versi volkswagen bettle yang lagi moden ni..
comeynya....



Tetiba aku terpikir..
Nanti aku kahwin nak buat cam kat bawah ni la...
mesti bajet banyak ni...
harapan la... 2 pun kalo ada putera dato' masuk meminang lagi..Errrr


p/s: excited punyer pasal tengok keta ni..

aku da pecahkan duit tabung, kira punya kira nak beli nasi jap lg cukup la...hee


14 comments:

Betta sp said...

camna la bole jatuh ati kat keta katak nie.....biasa je tgk. kalo nak dibandingkan kecomelan keta nie ngan lulu, memang konpem lulu lagi comey ^_+

azana said...

betta: keta ni unik... klasik..
suka la barang yang retro ni....

eleh...lulu? lulu mmg comey tp x bole nk naik..haha

MSOM said...

Mula-mula minat Keta
Lama2 nanti minat tuan punya Keta tu.
Dah boleh Join Auto Show Walksegen Malaya nih....

azana said...

huhe....
urmmm..2 la.. rs nak p jugak tengok auto show walkswagon ni... tp x tau la kat mane...heeee

Fakhrul Asyraf said...

wahhhhhh

amry said...

minat seseorang berbeza meh. keta ni kalau di make-up memang cantik ler.tapi kalau disawangkan, memang buruk.huhuhu

azana said...

fakhrul: wahhh???? biase la wei.. aku kan suka menda ala ni...

azana said...

amry:a'a.. berbeza ler br ada variasi... kalau disawang kan nampak buruk sangat....hahaha

misrerama said...

zana...hahaha...xabeh2 keta ko ni...keta ni la org panggey keta barbie...hehehe....aku suka warna pink!hahaa..sebab hijau ko dah curi..warna purple xpenah nampak ag....errkkk kalo nak kawen cmtu jenuh la nk cr owner kete kure suh arak ko..hehehehe

azana said...

hahah... keta barbie? nak comey je...
ijau tetap di ati...huhu

a'a ek... susah jgk nak kumpul keta ni bebanyak...

ala... saje je nak berangan lebih ckit..

misrerama said...

hehe...xpe nnt aku tlg ko buat kete kure tipu pastu arak ko..hehe..

azana said...

ceh... time kaseh tulun membantu.. tp x bek tipu...lalala

nunama said...

waaah! hobi yg menarik! hehe.
cantikla kete2 tuh. hehe.

haaa! kalo plan wedding mcm ni, sure2 gempaq punye. hehe. :)

azana said...

ten-q..

2 la... rs x mampu kot nak wat wedding cam gini... kawen cukup rukun je la...haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...