Wednesday, December 07, 2011

Pengkritik

Assalamualaikum w.b.t

Mula2 aku nak pohon maaf sebab lama x update. Kebelakangan ni aku betol2 kesibukan. Mana tak nya pagi p kelas balik kelas p kerja pulak. Jadi masa untuk aku meng- update blog agak terhad. Nak update je, pikir ada kerja lagi penting perlu diselesaikan.. Sejak kerja part time ni aku jadi lembab sikit dalam belajar.. sikit ko kate???? Lembab banyak kot.haha Yela balik keja penat, tido. Bangun tido buat assignment pastu p kelas pom blurr je memanjang...haha Tambahan plak tajuk kajian akhir asyik gagal je... dah kali kedua. Masuk kali ketiga ni kalo gagal lagi memang aku x tau la apa nak jadi ngan aku...hehe

Ok. Itu buka point utama aku nak citer hari ni..

Korang semua suka x dikritik??? Atau memang korang jenis suka mengkritik?? Bagi aku kritikan itu perlu bila kena dengan caranya...


Beberapa hari yang lalu, entah angin dari mana datang tetiba je aku rasa nak sangat orang kritik aku... Kalo boleh kritikan yang negatif la... aku saje nak tahu aku ni duk takuk mana... Kalo asyik terima pujian je camner la nak improve kan diri ni.. Kata nak hijrah. Oleh itu, aku telah membuat kaji selidik dengan menghantar mesej kepada 6 orang kawan terdekat..hehe Memang xde keja kan??-_-

Mesej dari aku:-
Assalam... Ari ni aku nak ko kritik aku.. Ape je yang ko tak puas hati ngan aku. ko cakap je aku terima..
dan ini lah jawapan yang aku terima seadanya.....

Si A:
Ya Allah.. da memng x de la..haihh...kalo fizikalnya... aku x nak ko pakai slipar kalo keluar...haha bgaya cket...jangan macam budak kampung je...selekeh..hehe ko kena prefer pemakaian zaman skang.. menampakkan ko matang.. ko still nampak budak2.. 2 je..kalo dari sifat.. nak kata ko pemarah x pun.. cuma maybe ko cepat bosan.. nak kata pada kesetiaan tu mungkin ko bleh mudah berubah hati la. erti kata lain... x teguh pendirian..cam 2 la aku rasa..
sempat lagi ditambah..
oh...ok2..haa..lagi satu.... ko memang giler...hahahahah 
Si B:
Adoii..paksa ke apa ni.hu3..No idea..ko ni jenis kelam kabut cket, kalo nak wat menda ko mesti stick ngan apa yang ko nak. susah nak tukar jawapan ko. degil tapi bagos.sumtime moody yang xleh dibendung, kdg2 cengey. sentap aku nok.haha yg len sume positif. as long as u noe how to manage ur anger its better 4 u... 2 je. yg len xtau nak cakap. Bagi aku kau ok je. Kawan paling baek.

Si C:
secara jujurnya, hari yang mulia ni, saya nak gtau yang saya sonok kawan ngan zana sebab zana bukan jenis yang suka membawa seorang kawan 2 ke arah keurukan.. malah zana wat kite ke arah kebaikan n x suka menyusahkan orang lain. zana kawan yang sejati.. jangan di tanye pasal keburukan  sebab x semua manusia sempurna termasuk saya sendiri...k :)

Si D:
la kenapa mcm 2? perlu ke? X suka la menilai orang ni.. Penting ke? Aku bukan kenal sangat pon ko? Kenapa sampai cam 2 skali.. Em, kalo kte wat 2 bek untuk diri dan orang lain. Xyah la dipersoalkan sangat =j

Si E:
salam. aku ok jek kawan dgn ko. xdape2 problem. xda ape nak di kritik.

Komen aku: Terima kasih ya kawan-kawan kerana sudi jadi pengkritik.. Aku gembira menerima krtitikan korang semua..:)) Apa yang x elok insyaAllah akan ku cuba perbaiki diri.. dan aku juga memohon maaf kalo ada terbuat salah...


p/s: Rasa lebih bersemangat selepas mendapat kritikan...haha
Ada sape2 lagi yang nak kritik aku????? sila kemukakan....:))


28 comments:

fairus said...

WAH.. DAH LAMA TAK BERBLOG YE.. BERBLOG SAJA KEELUAR ENTRI PASAL KRITIK. ERM.. BERANINYA DIKRITIK.. JADIKANLAH KRITIKAN ITU SEBAGAI SEMANGAT UNTUK BERUBAH.. ;)

Anisa Hang Tuah said...

kritikan membina.

misrerama said...

hahahahaa. adeh. aku actually xtau nk kritik apa. dh la tgh kalut. xpepasai aku kritik mengarut. heee. sorry. no one perfects. everyone create mistake everyday. =)

FR said...

Awak teruk!

azana said...

fairus: hehe 2 la..lama gak ler x berblog... rindu ngn kawan2 blog..seyes..

p/s: saya dalam proses melakukakn anjakan paradigma

azana said...

anisa hang tuah: yup... walopn kritikan negatif, tapi kita kena lihat dengan cara yang positif.

azana said...

misrerama: ten q piqa.. xde ape lah... aku lagi suka kalo ko jujur cam gini... ko kan rapat ngn aku mesti lah lagi tau ape yang patut aku ubah.... luv u frenz..

azana said...

FR: saya teruk kalo saya melupakan awak...hehe

amry said...

LAMA TAK BERBLOG YER..MACAM AKU GAK...SUKA KALAU STUDENT TU PANDAI CARI DUIT SENDIRI.BERDIKARI.TAPI PELAJARAN KENA JAGA JUGA.WOKEH!

AKU TAK NAK KRITIK SEBAB AKU TAK KENAL KO PUN.NAMA PUN MEMBER ALAM MAYA KAN..HUUHUHU....

KADANG2 PERLU JUGA KITA TANYA APA YANG ORANG LAIN TAK SUKA TENTANG KITA KAN.SEBAB DAH NAMA MANUSIA,SELALU RASA APA YANG DILAKUKAN TU BAIK PADA ORANG LAIN,SEBENARNYA TIDAK :)Siapa tahu kan.

Suka pakai selipar yer? tak per, simple itu neutral...manis pada pandangan....(tapi jangan la pakai selipar jamban..hohohohoho)

azana said...

amry: ko pn sama cam aku kan... lama x berblog..adehhh 2x5 je..hehe jom akctiv balik...iye2 je aku ni...hehe

2 la...aku perlukan kritikan br sedar x semua yang aku buat 2 betol...ehehe

bab selipa ni da ramai sangat orang tegur aku... bukan aku pakai selipar jamban pon.. mungkin ak nampak sangat selekeh kot bile pakai selipa..haha

lepas ni pakai high heel la..hahaha
adehhh....:)

Outbound Malang said...

berkunjung sob..salam blogger
salam kenal dan sukses selalu ..:)

abah khalisha said...

kritikan yang membina abah leh trima kot..klu kritikan mengutuk mmg nak penampar

konde said...

salam kenal :)

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM100, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

qlah said...

lumrah manusia.. suka mengkritik tapi bukan dikritik ;D

azana said...

outbound malang: salam kenal jugakk..:)

azana said...

abah khalisha: iyo laa... tampor je la kalo abah rasa leh selesaikan masalah...hehehe

azana said...

konde: salam kenal jugakkkk...heeee

azana said...

qlah: 2 la.. xdapat nak trima keburukan dan kesalahan sendiri..heh

Anati Soki said...

ngeeee!!!!! zana lalalalalalala!!!
kritikan itu kadang2 bagus juga untuk buat refleksi kendiri :)

misrerama said...

hahahaa. amry mcm tau2 je kau suke pakai slipar jamban. hak3...

nolimitadventure said...

kunjungan perdana dsni sobat..
wah, semoga menjadi seseorang yg lbh baik lagi..
:)

azana said...

Anat: ANAT!!! lalalalaal..haha
rindu lak sama kamu...hehehe

azana said...

misrerama: aku bukan pakai slipar jamban yang ada biji2 cam kat selipar kat surau 2 pon.. x nampak jamban pommm kalo aku x gtau..hahaha

adehhh....2 je slipar aku ada.haha

azana said...

nolimitadventure: yup... ten q!!!

shuhaila yaacob said...

huhu..mek na...ak rindu sama kamu....

fmtt said...

salam

Kita memang digalakkan muhasabah diri sendiri

miz_sesibur said...

awk kwn yg baik bg sy!! :)

Fara Ada said...

kenapa lama sgt xupdate ni? uhuhu busy ke?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...