Saturday, December 18, 2010

Episod budak khatan


Ini adalah kisah si budak ijat dan pelakon tambahan berbaju belang pink adalah aku. hukhuk gelak mulut kecik.
Btol ke kalo sehari sebelum sunat kena makan banyak2? haha x la. Xdanya kalo bersunat kena makan ckit tapi kena pantang adala.. jadi cam orang baru lepas bersalin plak ek.. Oww


Si ijat pegi klinik pagi dokter suh balik, ramai plak nak bersunat ari 2 katanya. Terpaksa pegi petang plak.
Aish... x senang je aku nengok si ijat. Termenung je. Adakah die tkot? berdebar? atau excited?hukhuk.. yang aku nampak si ijat tenang menanti saat itu..


Actually, aku x tau keadaan sebenar die di klinik. Itu hanya imaginasi aku.hahaha
Die pegi klinik pun dengan pakcik aku. Si ijat cakap pembantu dokter yang sunatkan. Sekarang kire mudah la ek nak bersunat da x pkai perkhidmatan tok mudin da..hehe



Gelagat si budak khatan


Kebiasaannya si ijat duk sorang kat bilik dan bilik aku sebelah je ngan bilik die. Mesti dengar punyer si ijat kalo duk cakap sorang2. Bosan gamaknya.
Time ni aku duk syok ketak ketuk tekan mouse, tetiba je...

"Assalaimualaikum..." dengan nada yang sengaja dikasarkan sedikit.
aik suara siapa itu? cam ku kenal aja suara itu. Aku apa lagi p la intai kat bilik si ijat.. Die pandang aku. pastu senyum. "Aku tengah testing suara" katanya. hahaha boleh plak ek.
Agak2 la.. baru je brape ari bersunat x kan suara da bertukar jadi garau.


Time ni sangat la x bes kot bagi budak berkhatan. yela kena pantang. Kalo makan x pantang kan amek masa lama plak nak sembuh. x gitu? Biasanya aku akan siapkan makanan untuk si ijat ni sebelum aku masak untuk family aku. dan aku akan pastikan die makan dulu dari kami.haha itu tektik aku sebenarnya.

Bukannya apa, kan x pasai2 die x lalu makan sebab tengok lauk kami cam lagi bes je. Sekurang-kurangnya x la die teringin nak makan sebab perut dan kenyang kan.
Tapi si Ijat bg amaran keras" nanti aku da sembuh kau masak lauk cam korang ni untuk aku" sambil buat muka x puas hati.




Tido? biase la kena teman. Mak aku yang teman kan si ijat ni tido.
Aku pesan kat si ijat "kau kan da bersunat malu la tido pun kena ada orang teman"
Tup2 malam 2 die tido sorang2..
bagos2...:)


Sekarang: Hari ni. Rasanya da sembuh la kot. Aku da x nampak batang hidung si ijat da heh kat umah.



p/s: cerita ini sekadar perkongsian pengalaman aku semasa menjaga si ijat budak sunat.
Suatu masa akan datang x tahu bile, aku juga akan berkahwin dan bakal menjadi seorang ibu, mungkin pengalaman ni berguna untuk aku.heeeeee

32 comments:

Sir Marcello said...

gua dulu layan kfc...kena pancing..tup tup petangnya kena sunat...siot jer diperdayakan dengan makanan~

HaNa HoNeY said...

lawak la time pas sunat testing sore lak
hahaha
^_^

Betta sp said...

berguna kot pengalaman nie, nak pujuk anak bersunat nnt bukan senang...heh:)

misrerama said...

zana,ijat tu adek ko ke ???

ctpayong said...

salam.

kak ct pernah tnya anak kak ct, apa perasaan diaorg masa nak berkhatan. nak tahu jawapan dia apa...nak jadi lelaki mana boleh takut. hampeh berlagak poyo...

amry said...

:) tahu tak saya suka post ni.

azana said...

Sir Marcello: cian kt lu.. bgus gak cr pancing cam 2...haha budk2 ni kna pujuk leklok...br diaorg trima..

hana honey:haha..2 la pasai..

betta sp: berguna la kot...tau la ckit2 karenah budak sunat..

azana said...

piqa: a'a ler...adik aku..yng p perak ari 2 mase konvo..:)

kak ct:huhu...bagos tol anak kak ct.. lelaki mana bleh tunjuk lemah kn.. mesti berlagak ckit br nmpk macho...keh..keh..

amry: hahah... xyah la amry ko ckp kau suka..haha
aku plak rasa malu..-_-hee

Ujang9897 said...

cantiknya karton..hehe..best

Cinta Madu said...

hahaha, tak pe, adik you dah boleh kahwin dah. hihi

sirih merah said...

halo salam kenal ya...

Sasa Al-Sharif said...

alahai, aku masa sunat dulu aku ok ja. makan ja apa yg aku suka. dah tu siap kena manja, minta ja nak makan apa. tapi paling lucu bab mandi ambik botol nescafe untuk cover. degil jgk nak mandi

ijat tu siapa? sory masih dalam proses suaikenal di sini :)

nunama said...

pagi tadi (20 dis 2010)
tv3 buat siaran langsung dari Masjis As Salam, Puchong Perdana pasal bersunat ni sume. Hehehehe. Lawak pun ada. Malu pun ada. huhu.
Betul tu. Dpt gunakan di masa hadapan. :)

azana said...

ujang:thanks..


cinta madu: kawen? hahah upsr pn x lepas lg...haha


sirih merah: aiii..salm kenal jgk..


sasa:haha.. ko mkn ape ko suka mesti lame nk sembuh kn..hehe

ijat 2 adik aku...:)btw salam perkenalan jgk..

Encik MamaT said...

ngeri lak aku... auuuww... aku dulu sunat kat kampung... duduk atas batang pisang... hehe...

itu gambar lukis sendiri ke...? menarik...

kay yea said...

huh..smart la melukis~
adoi..teringat tyme sunat dulu..besh dpt duit byk..haha~

nabilah_2908 said...

hehehe...comel je si ijat ni..mcm2 eh kerenah dia... :)


p/s: thnks yupp...sudi follow APA KATA HATI..and sory sngt2..sbb lambat sngt2 jejak...busy..ni baru ada masa...(^_^)

keep in touch ya.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
PISANG KAKI

ZACK ENTRY said...

ok la tu, dah ada pengalaman menjaga orang bersunat..=)

iniialahaku said...

aku nk pkai pnckar 2...cam stail je..tpi testing sore..xleh blah..haha

IMANSHAH said...

haha comel tol ijat

Solihin Zubir said...

ahahhaa.. comel la kartun tu...
hhmm.. sib baek sy dh sunat..
kalau x, nk mintak awk tlong jaga sy! haha.. ;-p

MSOM said...

Hari yang sungguh menakutkan bagi setiap yang bernama lelaki.

Azana,
Teruskan berkarya,dah boleh bersaing dengan kartunis-kartunis yang ada di bumi Malaysia ini.

ferry said...

saya dulu nangis kena sunat..huaaa..pedih

ARJUNA.Inc said...

hehe..msa bsunat 2 ok la lagi..nk tau pe dgaan pling besar lelaki?............................................................................akad nikah!!!..haha

Ain Zulaikha said...

menarik2x.. hehehe kalau makan bnyk2 pun time berkhatan same gak rasanya.. hehehe



hai, jgn lupa vote Ain Zulaikha.blogspot di http://bpm-undip2.blogspot.com/ tq sy xpaksa k :)

Sephi Sephia said...

Hmm..teringat pulak pengalaman saya masa jaga adik lelaki dulu.

=)

ijatnuar87 said...

heheheh..siap test sore tu...pling tak than...xper la,pengalaman sekali seumur idup tu...

Bert said...

dulu masa bersunat, 3 hari je pastu dah main bola..terer x? haha






naseb baik x bentan..

Miecyber said...

Terkenang daku pada masa dahulu....

shahjiehan said...

awat x masuk contest SJ?huhu

azana said...

lerr...sy br je tau..hehehe x sempat ler..

azureEn said...

bagos nye si ijat nie.. mcm tak banyak kerenah je ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...